Etiketter

, , ,

Idag tog teträdgårdens blivande ett stort steg framåt. Största lyckan var när jag kom på att 3-4 cm under grässvålen i min gamla ”trädgårdsbacke” döljer sig finaste markstenen!

millamålar

Översovande Milla var till god hjälp när rödfärgen till slut förgyllt alla pallkragarna. Och jag känner mig nöjd över att de blev röda. Blecken ska med tiden bli svarta.

pallkragar

Sen kom då frågan; sten, täckbark, sand och plattor…. eller vad ska ligga runt pallkragarna. Jag fick många förslag via Facebook. Och jag lutade starkt åt täckbark tills jag plötsligt kom på att jag för drygt 20 år sen la marksten i ”trädgårdsbacken”. Det var på den tiden då vi inte bodde på gården, men jag ändå kände att jag ville förbereda för en trädgård.

Jag köpte marksten; finaste sorten, rosa och grå, med ojämna kanter… Nu för tiden ligger den en bit under grässvålen och under lammöron. Jag började gräva och fick förstås hjälp av Frasse.

frassegräver

Ja, det ligger allt en del stenar där under grässvålen.

markstenmyckeyt

Med rotborste och vatten händer under….

markstenren

Och imorgon ska vi fortsätta grävandet. Stenarna kommer inte att räcka till hela ytan. Men med tiden kanske jag kan kosta på mig fler. Jag har ett minne av att de inte var billiga, så i första skedet blir det nog både sten och täckbark.